PRZETWORY

Buraki marynowane
Buraki na zimę z cebulą i czosnkiem


Cukinia a’la ananas
Cukinia po gruzińsku
Czekośliwki
Czosnek kiszony


Dżem czereśniowo-różany
Dżem i sok z wiśni
Dżem truskawkowo-różany
Dżem z aronii
Dżem z czarnej porzeczki
Dżem z truskawek, aronii i jabłek


Ketchup
Ketchup à la sos do spaghetti
Ketchup z cukinii
Ketchup ze śliwek węgierek
Kompot z czereśni na zimę
Konfitury z cebuli
Konfitury z wiśni
Grzyby marynowane
Grzyby marynowane na słodko
Grzyby (podpinki, opieńki) – zamrażanie


Kapusta kiszona w słoikach
Kostka ogórkowa kiszona


Marmolada z jabłek, śliwek i pomidorów


Ogórki kiszone (3 wersje)
Ogórki konserwowe (2 wersje)
Ogórki meksykańskie
Ogórki w zalewie musztardowej (2 wersje)
Ogórki z kurkumą


Papryka marynowana (konserwowa)
Papryka w słoikach
Pigwa do słoików
Pigwa do żucia
Pigwa – sok
Powidła śliwkowe z piekarnika (śliwki węgierki z piekarnika)
Powidłaz papryki
Przysmak z węgierek (powidła)
Sałatka z buraków do słoika
Sałatka z cukinii „Pyszota” (do słoików)
Sałatka z czerwonej kapusty (do słoików)
Sałatka z ogórków kiszonych z papryką
Sałatka z papryki i buraków (do słoików)
Sałatka z suszonymi pomidorami z fetą

Sok przecierowy
Sok z mięty
Syrop z kwiatów bzu czarnego
Syrop z mniszka


Wołowina do słoików


Zalewa do papryki marynowanej
Zakwas buraczano-warzywny (2 wersje)

Wróć do LISTY WSZYSTKICH PRZEPISÓW